Разширяват детската площадка на Младежкия център, съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът Спорт, младежки

...
Разширяват детската площадка на Младежкия център, съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът Спорт, младежки
Коментари Харесай

Уникален детски комплекс на Гребната база

Разширяват детската площадка на Младежкия център, заяви за  Plovdiv24.bg заместник-кметът " Спорт, юношески действия и обществена политика ".

Подобрението на оборудването тече сега, като за задачата са планувани шест нови уреди за игра и занимания. Те ще бъдат за деца от 1 до 5 години и от 5 до 12-годишна възраст.

" За първи път в България се инсталира сходен игрови комплекс, а съгласно изпълнителя на компанията все още има единствено още един подобен построен в Германия ", уточни.

По думите му по едно и също време ще могат да играят двойно повече деца и ще има повече място, изключително събота и неделя, когато визитата е в действителност огромно. Новостите, които са планувани и които ще бъдат на няколко етажа, са нанагорнище на стена и малко по-екстремна пързалка в тръба. 

Предвидени са и повече на брой люлки, както и такива, на които майките на дребните деца до 18 месеца ще могат да се люлеят дружно с хлапетата си.

Кметът на регион " Западен " също посети на място, с цел да ревизира монтирането на новите уреди. 

" Впечатлен съм от единствената по рода си в България кула за деца. Проектът, който се извършва от община Пловдив, върви по проект и в най-скоро време децата ще имат опция да играят на разширената площадка ", разяснява, от своя страна, той.

Първият вид на площадката, която е и една от най-посещаваните в града, беше изграден през 2015 година и беше пригодена за деца с физически увреждания.

Предстои в околните дни с кран да бъдат подредени най-високите елементи. Ще бъде положена и ударопоглъщаща настилка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР